Databases

Onze databanken bieden eenvoudig toegang tot de meest complete en betrouwbare informatie over alle producten die afgeleverd kunnen worden in de Belgische apotheek.

Apothekers ondersteunen en hen in staat stellen om zich te concentreren op hun kernactiviteiten, is één van de fundamentele missies van APB. Met dat in het achterhoofd, hebben onze teams die gespecialiseerd zijn in het beheer en de verwerking van gegevens over geneesmiddelen en andere producten die in apotheken verkrijgbaar zijn, verschillende complementaire databanken ontwikkeld. Die databanken worden op regelmatige tijdstippen up-to-date gebracht en onderscheiden zich in exhaustiviteit, betrouwbaarheid, precisie en relevantie van de informatie die ze bevatten. 

 

Administratieve databanken 

Vier specifieke databanken omvatten alle administratieve, reglementaire en prijsinformatie die nodig is in de dagelijkse apotheekpraktijk, en dat voor alle producten (geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, voedingssupplementen en andere gezondheidsproducten) die er kunnen worden afgeleverd: 

  • Tarief der Farmaceutische Producten 
  • Tarief der Magistrale Bereidingen 
  • Tarief der Bandagisterie 
  • Tarief voor Ziekenhuizen 

 

Wetenschappelijke databanken 

Apothekers ondersteunen in het leveren van kwaliteitsvolle farmaceutische zorg en hen in staat stellen om meteen te antwoorden op eventuele vragen van patiënten bij de aflevering van een geneesmiddel, dat is de missie van onze databank DelphiCare. Die databank bevat alle nuttige wetenschappelijke informatie over farmaceutische grondstoffen en specialiteiten, uit België en het buitenland. Ook de informatie die bestemd is voor patiënten, is daarin opgenomen. 

 

Specifieke datasets 

Onze databanken hebben een specifieke structuur die het mogelijk maakt om ze autonoom te gebruiken en/of datasets van verschillende databanken te groeperen. Zo komen we tegemoet aan andere specifieke noden voor data. 

Trusted data to support your daily practice

Karin Haelvoet

Solutions Development Manager

Recent

Toon alle
De SAM-gegevens beschikbaar via webservice

APB biedt dagelijkse SAMpublication via webservice aan voor gebruikers van het Tarief voor Ziekenhuizen en het Tarief der Farmaceutische Producten.

APB-databases of Phil-webservices

Er zijn verschillende overwegingen die meespelen bij de keuze tussen een traditionele database en webservices, afhankelijk van de specifieke behoeften en context van een project. Hieronder geven wij u een overzicht:

Veilig gebruik van geneesmiddelen tijdens de zwangerschap

Wordt u in de praktijk wel eens geconfronteerd met vragen van patiënten over geneesmiddelen en zwangerschap? Phil bevat een schat aan actuele informatie over dit onderwerp.