Phasius

Steunend op de ervaring van APB en zijn labo biedt Phasius u een brede waaier van diensten op maat op het gebied van kwaliteitscontrole, de ontwikkeling en validatie van methodes, en stabiliteitsstudies. We bieden ook ondersteuning bij het op de markt brengen van uw aanbod, ongeacht het type gezondheids- of verzorgingsproducten.

In de bijna 75 jaar van hun bestaan hebben APB en zijn laboratoria uitgebreide ervaring opgedaan in analyse en kwaliteitscontrole om de veiligheid van patiënten te garanderen. Tegelijkertijd hebben ze een grondige marktkennis ontwikkeld van geneesmiddelen en andere gezondheids- en verzorgingsproducten. Deze dubbele expertise, uniek in België, stelt ons in staat om u een brede waaier van diensten op maat aan te bieden voor al uw (toekomstige) producten, in vier belangrijke domeinen:

Geaccrediteerde en erkende laboratoria

Als onderdeel van de Belgische Dienst voor Geneesmiddelencontrole (DGO) staan de laboratoria van APB bekend om de kwaliteit van hun analyseresultaten, die gegarandeerd worden door hun wetenschappelijke uitmuntendheid en de naleving van de strengste kwaliteitsnormen. Ze zijn officieel erkend door het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) voor de kwaliteitscontrole van geneesmiddelen die beschikbaar zijn op de Belgische markt en zijn al bijna 20 jaar geaccrediteerd volgens norm ISO 17025 (BELAC 206-TEST). DGO maakt ook deel uit van het internationale netwerk van kwaliteitscontrolelaboratoria die geprekwalificeerd zijn in het kader van het prekwalificatieprogramma van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Bijzondere troeven

Door zijn unieke positie binnen de farmaceutische sector beschikt DGO over een aantal troeven die DGO duidelijk onderscheiden van andere laboratoria voor kwaliteitscontrole: 

  • een langdurige, solide samenwerkings- en vertrouwensrelatie met de voor gezondheid bevoegde Belgische overheden; 

  • een zeer sterke band met alle Belgische apothekers, gebaseerd op de missie die DGO al bijna 75 jaar vervult om hen te helpen hun wettelijke verantwoordelijkheid op te nemen voor de conformiteit en de kwaliteit van de producten die in de apotheek worden afgeleverd.

Extensive expertise in product quality and patient safety

Charlotte Matthys

Lab Admin Manager

Recent

Toon alle
Uitmuntende klantentevredenheid voor Phasius

Uit onze klantentevredenheidsenquêtes over 2023 blijkt dat de meeste klanten ons een perfecte score van 10/10 geven.

Phasius

Extensive expertise in product quality and patient safety

Advies en expertise

Het zoeken naar betrouwbaar, gepersonaliseerd deskundig advies over de kwaliteit en veiligheid van geneesmiddelen of andere gezondheids- en verzorgingsproducten is vaak een complex proces. Verlies geen tijd meer: doe een beroep op Phasius.