Tarief voor Ziekenhuizen

04 SEP. 2023

Op basis van onze uitgebreide kennis van de geneesmiddelensector en lange ervaring in het beheer en de structurering van informatie en farmaceutische gegevens, stelt APB een specifieke databank voor aan de ziekenhuissector. Het Tarief voor Ziekenhuizen verzamelt alle nodige informatie voor het voorraadbeheer, de aflevering en de facturatie per eenheid van geneesmiddelen voor gehospitaliseerde en ambulante patiënten. Onmisbaar in de dagelijkse praktijk!

Het Tarief voor Ziekenhuizen van APB biedt u rechtstreeks toegang tot alle actuele informatie voor de aflevering en de facturatie per eenheid van geneesmiddelen en andere gezondheidsproducten bestemd voor gehospitaliseerde en ambulante patiënten: 

  • Alle administratieve en reglementaire gegevens (specifiek voor de ziekenhuissector) 
  • Prijsinformatie (per verpakking en per facturatie-eenheid – de toekenning van een unieke code (CNKUD) per facturatie-eenheid maakt een groot verschil in het beheer van de facturatie van patiënten) 
  • Volledige terugbetalingsvoorwaarden (voor gehospitaliseerde en ambulante patiënten) 

De gegevens in onze databank Tarief voor Ziekenhuizen worden geregistreerd naargelang het type informatie (administratieve gegevens, prijsinformatie, terugbetalingsmodaliteiten …) in verschillende folders in TXT formaat (ASCII code). Die structurering van gegevens biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. Zo kunnen data gemakkelijk geïntegreerd worden in alle applicaties of als specifieke datasets uit verschillende databanken gecombineerd worden, al naargelang uw noden.   

Iedere maand worden de geüpdatete folders met het Tarief voor Ziekenhuizen u ter beschikking gesteld via onze ftp-server. Daarop vindt u tevens de nodige technische documenten en relevante nieuwsberichten. Iedere update wordt overigens ook via e-mail gecommuniceerd. 

Karin Haelvoet

Solutions Development Manager

Recent

Toon alle
De SAM-gegevens beschikbaar via webservice

APB biedt dagelijkse SAMpublication via webservice aan voor gebruikers van het Tarief voor Ziekenhuizen en het Tarief der Farmaceutische Producten.

APB-databases of Phil-webservices

Er zijn verschillende overwegingen die meespelen bij de keuze tussen een traditionele database en webservices, afhankelijk van de specifieke behoeften en context van een project. Hieronder geven wij u een overzicht:

Veilig gebruik van geneesmiddelen tijdens de zwangerschap

Wordt u in de praktijk wel eens geconfronteerd met vragen van patiënten over geneesmiddelen en zwangerschap? Phil bevat een schat aan actuele informatie over dit onderwerp.