Phil praktisch: lijst van onbeschikbaarheden

01 DEC. 2023

Wist u dat u in onze Phil-webapplicatie ook informatie over de onbeschikbaarheid van geneesmiddelen kunt raadplegen?

Onder de negen modules in het navigatiemenu, links in de interface, krijgt u een overzicht van acht lijsten (o.a. nieuwe geneesmiddelen, schrappingen van de markt, onbeschikbaarheden, materiaal partners, terugbetaalbare homeopathie, …) (1). We zoomen verder in op de lijst van de onbeschikbare geneesmiddelen of onbeschikbaarheden (2).

Screenshots Phi L   Onbeschikbaarheden 1 2

Wanneer u klikt op de lijst van de onbeschikbaarheden (2), ziet u vervolgens een duidelijk overzicht van de huidige onbeschikbare producten, met een vermelding van de begindatum van de onbeschikbaarheid, de datum van vermoedelijke beschikbaarheid en de reden van de onbeschikbaarheid van het product (3).

Screenshots Phi L   Onbeschikbaarheden 3

Tip: wanneer u, bovenaan in de zoekbalk (4), een opzoeking hebt uitgevoerd op naam van een product of op CNK, kunt u ook in de productfiche, onder de ‘Administratieve gegevens’ (4A), de onbeschikbaarheid van een product (4B) raadplegen. Ook de reden van de onbeschikbaarheid wordt in de productfiche vermeld.

Screenshots Phi L   Onbeschikbaarheden 4 4a 4b

Recent

Toon alle
Veilig gebruik van geneesmiddelen tijdens de zwangerschap

Wordt u in de praktijk wel eens geconfronteerd met vragen van patiënten over geneesmiddelen en zwangerschap? Phil bevat een schat aan actuele informatie over dit onderwerp.

Phil praktisch: sleutelwoordteksten

De sleutelwoordteksten uit onze DelphiCare-databank staan nu ook in Phil. De apotheker beschikt zo over praktisch materiaal om af te drukken en te gebruiken in de apotheek!

Phil praktisch: hulpstoffen met erkende werking

Een module waarin u alternatieve specialiteiten kan opzoeken wanneer een farmaceutisch product hulpstoffen met erkende werking bevat. U ontdekt het in Phil!