Hoe werkt Phil Connect?

21 SEP. 2023

Van stappenplan tot instructievideo: via Phil Connect geraakt het vlot bij apotheker en patiënt!

Al uw digitaal* informatief materiaal of  educatieve ondersteuning rond geneesmiddelen, medische hulpmiddelen of andere gezondheidsproducten dat: 

  • de patiënt helpt / begeleidt in zijn behandeling; 
  • de apotheker ondersteunt in zijn begeleiding van de patiënt (met basis en voortgezette farmaceutische zorg) om het goed gebruik van het geneesmiddel en therapietrouw te versterken. 

*Brochures, folders, gebruiksaanwijzing, beslisbomen, infographics, instructiefilmpjes of –animaties, links naar webinars, online vorming of websites  … 

Enkel informatief en educatief materiaal wordt aanvaard. Indien nodig wordt het advies van de Wetenschappelijke dienst van APB gevraagd. 

Het informatief of ondersteunend materiaal wordt geïntegreerd in Phil, de referentie wetenschappelijke applicatie die alle farmaceutische info over geneesmiddelen en gezondheidsproducten bevat voor de Belgische apothekers. Concreet heeft 90% van hen, in amper 3 muisklikken, rechtstreeks toegang tot de tools die u voor hen of voor hun patiënten hebt ontwikkeld. 

Het informatief of ondersteunend materiaal wordt geplaatst in ‘Materiaal partners’ die de rubriek ‘Farmaceutische zorg’ vervolledigt. De apothekers raadplegen die rubriek bij de aflevering van een geneesmiddel of gezondheidsproduct. 

Materiaal bestemd voor de patiënt kan de apotheker rechtstreeks delen met de knop ‘Delen’. De patiënt kan vervolgens een QR-code scannen of een link (die via mail gedeeld kan worden) volgen om bijvoorbeeld een instructievideo te bekijken. Materiaal dat ook afgedrukt kan worden, kan de apotheker meteen afprinten in de apotheek. 

Wij informeren onze apothekers regelmatig over nieuwe toevoegingen in het ondersteunend materiaal in Phil. 

Pascal Dohrn

Solutions Developer

Recent

Toon alle
GGG COPD: een nieuwe dienst in de apotheek

Chronisch obstructief longlijden (COPD) is een ongeneeslijke ziekte die in ons land meer dan 700.000 mensen treft. Het GGG COPD omvat het begeleiden van patiënten bij het correct gebruik van hun medicatie en het aanvullen van hun kennis over hun aandoening en hun behandeling. Integreer uw informatief materiaal via Phil Connect om de apotheker en de patiënt hierbij te ondersteunen.

Apothekers gebruiken nieuw patiƫntenmateriaal via Phil Connect!

We delen regelmatig uw ondersteunende en digitale apotheek -en patiëntenmaterialen in Phil. Zo kan de apotheker nu ook nieuw patiëntenmateriaal voor twee zelfinjecties in onze applicatie terugvinden.